30% Summer Black Friday 30% Summer Black Friday 30% Summer Black Friday 30% Summer Black Friday 30% Summer Black Friday 30% Summer Black Friday

PAP képlet

01

Peroxid vs PAP

A fehérítési folyamat alapján a peroxid olyasmit szabadít fel, mint a szabad gyökök. A szabad gyökök könnyen megtámadják a szerves molekulákat, hogy csökkentsék a fogak elszíneződését, de nemkívánatos mellékhatásokat is okozhatnak, például érzékenységet, fogíny irritációt és a fogzománc demineralizációját.

Peroxid
PAP
02

PAP megoldás

A PhthalImidoperoxycaproicacid (PAP) kizárólag a foltmolekulákkal reagál. Ez azt jelenti, hogy az elszíneződésért felelős molekulák biztonságosan lebomlanak a fogérzékenység, fájdalom és károsodás veszélye nélkül. Ugyanakkor a Hydroxyapatite visszaadja az elveszett ásványi anyagokat a fogaknak.

03

Hogyan működik a fogfehérítési folyamat?

  1. A fogak elszíneződése annak a következménye, hogy a különböző festékek és pigmentek kötődnek meg a fog szerves anyagaihoz. E foltok eltávolításának folyamata leggyakrabban kétféle módon valósul meg: fizikai eltávolítással és kémiai fehérítéssel.
  2. A fizikai eltávolítás a felületi elszíneződést (általános felületi foltok) célozza meg koptató fehérítési módszerrel. A kémiai fehérítés a felszíni és a pigmentfoltokat egyaránt érinti, így a fogfehérítés legelterjedtebb és leghatékonyabb módja.
  3. A PAP fogfehérítés kémiai fehérítéssel oxidálja a foltokat és megváltoztatja azokat a molekulákat, amelyek a fogak elszíneződéséért felelősek. Egyszerűen fogalmazva, a fehérítőszerek a fogzománcon keresztül jutnak be, és ezeket a molekulákat kisebb, egyszerűbb formákra bontják. Minél kisebb a molekula, annál világosabb a fog színe, ami összességében a fog fehérebb megjelenését eredményezi.

 

Vissza a boltba